Nieuwe boeken juli 2021
 
Email Header

Nieuwe Boeken:

yd2
Mark Van Schaick – Melkweg 50 Lichtjaren 29,99 / Melkweg 50 Light Years (Engelse Versie) 29,99
Geen stoffig geschiedenisboek, maar een visuele ontdekkingsreis door het gigantische Melkweg-archief. Flarden van herinneringen en legendarische momenten vormen de basis voor scherpe interviews en prikkelende essays over allerlei thema's die al vijf decennia lang het gezicht van de Melkweg bepalen. Met tekstbijdragen van o.a. bekroond schrijver en spoken-word-artiest Zaïre Krieger, VPRO programmamaker David Kleijwegt, mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en natuurlijk Melkweg oprichter Cor Schlösser. Het boek is verkrijgbaar in een Nederlandse en een Engelse versie. (lees verder)
yd2
Bart Chabot - Brood, De Biografie €29,99
Bart Chabot schreef vier boeken over zijn vriend, die samen een meeslepend verslag vormen van de avonturen van Nederlands enige echte rock-‘n-rollheld. Nu verschijnt de virtuoze levensbeschrijving opnieuw als Brood – De biografie. In dit levendige monument voor een fenomeen komen alle gedaantes van Herman Brood aan bod: de muzikant, de kunstenaar, de dichter, de performer, maar ook de zoon, de echtgenoot, de vader en het ongrijpbare kind dat weigerde volwassen te worden. Brood is een ooggetuigenverslag, een biografie, een schelmenroman, maar vooral een ontroerend en hilarisch portret van een volstrekt unieke, creatieve en scherpzinnige geest die doorging tot hij niet meer door kon gaan en die twintig jaar na zijn dood nog steeds onsterfelijk is. (lees verder)
yd2
Fred Baggen – Stronger than Dirt – Jim Morrison‘s Highway €24,99
Met de subtitel 'Gedachten bij de 50ste sterfdag van Jim Morrison' staat dit boek stil bij het feit dat de legendarische zanger van The Doors dit jaar al een halve eeuw aan 'the other side' vertoeft. Daarnaast deelt auteur Fred Baggen in dit 'memoir fanatique' zijn persoonlijke herinneringen aan zijn kennismaking met de muziek van de band, bijna veertig jaar geleden, en hoe de daaruit ontstane obsessie zijn leven enkele decennia lang volledig zou beheersen, soms overschaduwen. (lees verder)
yd2
Joris Van Casteren – Eenzaamheid €16,99
Het thema eenzaamheid laat niemand onberoerd. Joris van Casteren is er, misschien omdat hij als baby wekenlang in een couveuse lag, afgescheiden van enig menselijk contact, door gefascineerd: in al zijn boeken komt het thema in verschillende gedaanten aan de orde. In 2018 trad hij aan als coördinator van de stichting De Eenzame Uitvaart, die overledenen zonder familie of sociaal netwerk een bijzonder saluut brengt met een persoonlijk gedicht. De wereld van eenzame mensen, die normaal volstrekt onzichtbaar is, ging hiermee voor hem open. In Eenzaamheid biedt Van Casteren een uniek inkijkje in zijn grote fascinatie, die in deze tijden van corona nog pregnanter is geworden. (lees verder)
yd2
Arthur Van Amerongen - Saudades €25,-
De binnenlanden van Portugal zijn bevroren in de tijd, een paradijs waar men zich alleen maar druk maakt over de diverse oogsten en waar men niet met de klok leeft, maar met de seizoenen. Het land doet denken aan het stille Nederland van de vroege jaren zestig. Soms steekt er een kip de straat over maar verder gebeurt er niets. Boeren nippen tevreden aan hun neutjes, vrouwen roddelen op de wasplaats en hebben geen internet nodig. Vroeger was alles beter, maar het geluk bestaat nog. Schrijver en columnist Arthur van Amerongen reisde een half jaar lang per openbaar vervoer naar alle uithoeken van Portugal. (lees verder)
yd2
Erik Lindner – 51 Manieren Om De Liefde Uit Te Stellen €22,50
Kan je iemand tevoorschijn schrijven die er niet is? In een bar in San Sebastián zwaait een vrouw naar een man. Zij is visagiste voor speelfilms en hij is een journalist die wil schrijven over het onafhankelijkheidsstreven van de Basken. Er ontspint zich een kortstondige maar hartstochtelijke verhouding, waarin hun taalprobleem van secundair belang blijkt. Na zijn terugreis zoekt hij haar in de films waar zij aan meewerkte en die hem telkens nieuwe verhalen vertellen. Erik Lindner brengt in deze krachtige maar subtiele roman een hommage aan een vrouw die achter de schermen werkt en haar leven aan de film heeft geschonken. (lees verder)
yd2
Lieneke Frerichs – Nescio; Leven En Werk Van J.H.F. Grönloh €39,50
In 1918 verschenen Nescio's verhalen ’De uitvreter‘, ’Titaantjes‘ en ’Dichtertje‘ voor het eerst in boekvorm. In de loop der tijd maakte J.H.F. Grönloh zich bekend als de man achter dit pseudoniem, maar hij bleef verder buiten de literaire wereld. Ook na zijn dood in 1961 hield zijn familie de deur voor biografen gesloten. In 'Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh' gaat die deur eindelijk open. Uit niet eerder gepubliceerde documenten rijst een fascinerend portret op van de gecompliceerde man die deze verhalen schreef. Verhalen die een basis hebben in zijn eigen leven: zijn jeugd, zijn idealistische jaren, zijn verliefdheid op zijn latere vrouw, het gezinsleven en zijn carrière van kantoorbediende tot directeur. (lees verder)
yd2
Jan-Werner Müller – Wat Is Echte Democratie €24,99
Met de opkomst van illiberale leiders, toenemende onvrede over de politiek, Brexit en een incompetente president van de oudste, nog steeds sterkste democratie is de democratie in crisis, zegt men. Dit betekent echter niet dat de democratie in een hopeloze staat verkeert. Jan-Werner Müller analyseert wat de fundamentele principes van democratie zijn en stelt dat democratieën in staat moeten zijn conflict en samenwerking in evenwicht te brengen, om effectief te functioneren zonder diepgaande verschillen te onderdrukken en om onzekerheid te kunnen accepteren. Müller onderzoekt tal van lastige vragen over de staat van de democratie. (lees verder)
yd2
Harry Sword – Monolithic Undertow, In Search Of Sonic Oblivion €22,95
Dit boek onderzoekt muzikale, religieuze en subculturele grenzen. Van oude tradities tot de moderne underground beschrijft Sword de ontwikkeling van muziek op de maatschappij. Middeleeuwse troubadours, Indiase raga meesters, maar ook Faust, Ash Ra Temle en bands als Hawkwind met hun psychedelica, Melvins met hardcore punk en sonische pioniers Electric Wizard en Sunn O))) hebben allen hun invloed op de cultuur en tijdsgeest. Sword gaat daarbij uit van de 'drone' die hypnotiserend en repeterend werkt en geen melodie heeft. Deze drone blijkt over de hele wereld in alle tijden en culturen een rol te spelen. (lees verder)
yd2
Boris Peeters- Wie Is Die Vogel – Een Vogelgids €17,50
Ben je het beu dat er weer eens een vogeltje in een boom naast je gaat zitten en je geen idee hebt wie die vogel is? Dan gaat deze vogelgids je daarbij helpen! In dit boek staan ongeveer 250 vogelsoorten. Striptekenaar Boris Peeters heeft in zijn eigen stijl al deze vogels waarheidsgetrouw geïllustreerd, ook waar ze leven en wat ze eten. Vogels die je in Nederland en België kunt tegenkomen, en nog een paar rare showbizz-vogels. Bij elke vogel staat vermeld hoe groot ze worden, hun spanwijdte en wat hun Latijnse naam is. (lees verder)
yd2
Jaap Bakker – Het Wel En Wee Van Drs. P €25,-
Hoe klinkt de ’Dodenrit‘ in het Duits? Waarom is Drs. P nooit Dr. P geworden? Hoe zag het interieur van de rijmkeizer eruit? Welke woorden heeft Ringo Maurer, een bijna tachtig jaar jongere fan, van hem geleerd? Het Wel en Wee van Drs. P is een bonte verzameling herinneringen aan, beschouwingenover, interviews met en teksten van Heinz Polzer. De verhalen bestrijken de tijd van zijn stormachtige opkomst in de beginjaren zestig tot zijn moeilijke laatste levensfase. Dit boek bevat bijdragen van P-kenners als Michèl de Jong en Ivo de Wijs, maar ook van gastauteurs als Erik van Muiswinkel, Dafne Holtland en Lucky Fonz III. En verder veel unieke foto‘s, souvenirs en anekdotes waarvan elke Polzeriaan zal smullen. (lees verder)
yd2
Hannah Arendt – Het Leven Van De Geest €49,99 
'Het leven van de geest' is het laatste hoofdwerk van Hannah Arendt. In dit boek ontvouwt ze haar ideeën over de mogelijkheden van de menselijke geest. Ze onderscheidt drie capaciteiten die iedereen bezit: denken, willen en oordelen. Tot haar dood bleef ze aan dit opus werken. Van het laatste deel, dat onvoltooid is gebleven, is hier het concept opgenomen. Dit is internationaal gezien de eerste editie die al het materiaal in één band samenbrengt. (lees verder)
yd2
J.M.A. Biesheuvel & Joost Swarte – Joop En Cornelis €9,50
’Er stonden twee koeien in de wei. De eerste, die vreemd genoeg Joop heette, was verschrikkelijk wild en verzon iedere dag nieuwe spelletjes.‘ Zo begint ’Joop en Kornelis‘, een van de wonderlijkste korte verhalen van J.M.A Biesheuvel, dat in zijn geheel over voetbal gaat, maar vanuit een perspectief dat alleen in het Biesheuveliaans universum kan zijn bedacht. Joost Swarte gaf het verhaal aan de vooravond van het EK Voetbal vorm in een schitterende leporello van twaalf bladzijden. Het geheel is uitgevoerd in zware kleurendruk met prachtige illustraties in Swartes zo kenmerkende heldere stijl. (lees verder)
yd2
Aimee de Jongh – Dagen Van Zand €29,90
US, 1937. Een jonge fotograaf wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl te documenteren en komt daarbij angstvallig dicht bij de ellende die de boeren aldaar meemaken: droogte, plagen en eindeloze zandstormen en het menselijk leed dat daar het gevolg van is. Een actueler verhaal dan het doet lijken over man-made klimaatverandering en de vluchtelingen die zij veroorzaakt. (lees verder)
yd2
T.C. Boyle – Praat Met Mij €24,99
'Heel filmisch, heel cool, en heel treurig.' – Frankfurter Rundschau Sam, de tweejarige chimpansee die samen met de jonge wetenschapper Schemerhorn in een tv-show zijn opwachting maakt, kan in gebarentaal niet alleen een cheeseburger bestellen, maar ook zijn naam zeggen. Als een kind groeit hij op tussen onderzoekers en oppassers in Schemerhorns pleegfamilie. T.C. Boyle onderzoekt de vraag of dieren meer op ons lijken dan we vermoeden en verpakt dit in een verrukkelijk verhaal. T. Coraghessan Boyle (1948, Peekskill, New York) behoort tot de grote Amerikaanse schrijvers van nu. In de loop van zijn lange – en nog steeds productieve – schrijversleven won hij vele, vele prijzen, waaronder de PEN/Faulkner Award en de Lifetime Achievement Award. (lees verder)
yd2
Marian Engel - Beer €17,50
Lou is een eenzame bibliothecaris die haar dagen doorbrengt in de stoffige archieven van het Historisch Instituut. Wanneer zich de mogelijkheid voordoet, grijpt ze haar kans om naar een afgelegen eiland in Noord-Ontario te reizen, waar ze de zomer door zal brengen met het catalogiseren van een bibliotheek die toebehoorde aan een excentrieke negentiende-eeuwse kolonel. In haar ijver om de eigenaardige geschiedenis van het landgoed te onderzoeken, ontdekt ze tot haar schrik dat het eiland één andere bewoner heeft: een beer. Lou‘s verbeelding wordt al snel in beslag genomen door de vroegere bewoners van het eiland, wier diepe fascinatie met beren ze geleidelijk aan overneemt. (lees verder)

Verwacht:

yd2
Mariah Carey – Mijn Eigen Verhaal €21,99
yd2
Jack P. Thijsse – Nu Ga Ik Er Eens Op Uit – Wandeldagboeken €40,-
yd2
Dick Maas – De Naakte Getuige €11,99
yd2