Ook te weinig tijd? LabGuard helpt!
 
Email Header
LabGuard special

Binnenkort en exclusief beschikbaar in NHGDoc: LabGuard

Help uw patiënten sneller, beter en gerichter
Bij uw patiënt is een afwijkende labwaarde geconstateerd. Hoe nu verder? U zoekt naar verklaringen voor deze afwijking. Dit is een tijdrovende klus, waar NHGDoc binnenkort de oplossing voor heeft: LabGuard!
Dankzij deze unieke en eenvoudige tool heeft u binnen één klik ondersteuning bij het zoeken naar de oorzaak van een afwijkende laboratoriumbepaling. Dat bespaart veel zoekwerk en dus veel tijd! Lees meer >>
Full Image

Hypercholesterolemie en een belaste familieanamnese:
streng dieet of toch niet?

De heer B., gepensioneerd huisarts, krijgt 10 jaar geleden via een cardioloog onder andere een statine voorgeschreven in verband met een hypercholesterolemie en een belaste familieanamnese.

Bij de jaarlijkse bloedcontroles worden er, buiten een verlaging van het cholesterol, telkens verhoogde waarden van het ALAT, ASAT en alkalische fosfatase gevonden.

Eén glas wijn, mag dat ook niet meer?
De heer B. heeft overgewicht en krijgt 9 jaar lang te horen dat zijn lever te vet is. Langzaam worden de waardes steeds hoger. Zijn alcoholgebruik is één glas wijn per dag. De heer B. vraagt zich af of dit ook niet meer mag? Hij verdiept zich toch maar eens in zijn medicijnen en ziet dat er melding gemaakt wordt bij zijn statine. De heer B. stapt naar zijn huisarts en vraagt om een cholesterolverlager die deze bijwerking niet heeft. De huisarts geeft na aandringen het recept. Bij controle na 3 maanden is het cholesterol veel lager dan ooit en zijn er geen leverfunctiestoornissen meer!

Inspiratie voor LabGuard
De heer B. is nog steeds aan het werk, bij NHGDoc. Zijn eigen ervaring vormde inspiratie voor LabGuard. In combinatie met de positieve reacties op de Bijwerkingzoeker (voorloper van LabGuard), was het ontwikkelen van LabGuard was een logisch vervolg. "Ik ben een groot voorstander van LabGuard, want deze tool gaat hier in de toekomst een advies over geven. Voor artsen is dit een ontzettende nuttige toevoeging in NHGDoc."

Inhoud LabGuard
Op moment van lancering, begin 2019, bevat LabGuard alle elektrolytstoornissen. Anemie en leverfunctiestoornissen worden momenteel ontwikkeld en getest. Deze onderwerpen worden in de loop van 2019 toegevoegd aan LabGuard.

 

 

 

 Minder onnodige bloedcontroles en voorstel alternatieve medicatie zónder de bijwerking

 

 

 

Ik heb interesse in LabGuard, hoe nu verder?

Zodra LabGuard beschikbaar is, krijgt u na klikken op de NHGDoc knop een pop-up te zien. Via de pop-up kunt u de LabGuard module activeren. Binnen een minuut heeft u toegang tot deze eenvoudige en tijdbesparende tool!
Meer informatie over LabGuard
www.nhgdoc.nl | info@nhgdoc.nl | 010-8503939

ExpertDoc B.V.
uitgever van NHGDoc
www.expertdoc.nl
yd2