Programma Concerto podium mei
 
Full Image
Beste mensen,

Hier het programma voor de komende maand met o.a. SYML,Yorick van Norden en Anne Soldaat, Renske Taminiau, Rick de Leeuw, Maarten Hogenhuis en veel meer!

Full Image

Astronaut

Donderdag 2 mei - 17:30

Nederlandstalige liedjes over seks, roze olifanten en Spaceraketten. Je moet er maar van houden! In 2019 komt hun nieuwe EP 'Geduld Is Een Schone Zaak' gevolgd door een eerste eigen tour genaamd: 'De Kleinste Theaters van Nederland Tour.' Eerder speelde ze al in het voorprogramma van Brigitte Kaandorp, werd hun single 'Bus Naar Zee' al op 3fm gedraaid en wonnen ze de publieksprijs van het 'In De Diamentenfabriek' festival. Afgelopen jaar stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland 'hun teksten getuigen van een filosofische kijk op het leven met een ontnuchterende blik uit de achterhoek' aldus de jury.
Full Image

SYML

Vrijdag 3 mei - 17:00

Brian Fennell, ooit lid van de indie band Barcelona, is het meesterbrein achter Syml – Welsh voor simpel. Deze uit Washington afkomstige muzikant laat in zijn soloproject een sterk persoonlijk geluid horen met teksten die over zijn adoptie gaan, waarbij hij later ontdekte dat zijn biologische ouders uit Wales komen. Fennell studeerde muziek en is handig op meerdere instrumenten met de piano als hoofdinstrument. Zijn muziek werd al ergens geplaatst tussen Hozier en Sigur Ros en daarmee wordt aardig de lading gedekt. Liefhebbers van bijvoorbeeld Haevn kunnen uitstekend terecht bij Syml, want ook hij grossiert in uitgesponnen songs waarin de sfeer richting filmmuziek gaat. Hij beschikt daarnaast over een stem die emoties weet over te dragen en dat maakt de dreampop op dit album af.

Full Image

Yorick van Norden en Anne Soldaat

Zaterdag 4 mei - 16:00

Op Unsung Heroes 2 zetten Yorick van Norden en Anne Soldaat weer een aantal grotendeels onbekende pareltjes uit de popmuziek naar hun hand. Zoals het wonderschone I Keep A Close Watch van John Cale. Maar ook het obscure Winter Is Blue van Vashti Bunyan en het onderschatte Door Into Summer van The Monkees. Of je nu bekend bent met de originelen of niet, doet niet eens terzake.


Full Image

Under the Surface

Zondag 5 mei - 16:00

Under the Surface creëert een nieuwe werkelijkheid. Dit unieke trio brengt in maart 2019 hun nieuwste, volledig geïmproviseerde live-album uit. Trinity neemt je mee naar een verborgen wereld van tederheid, woede, veiligheid, vreugde, eenzaamheid, rust en verdiet. Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags zoeken én onderzoeken samen ruimte en stilte door middel van improvisatie. Hun unieke muzikale taal hebben ze tot in de verste uithoeken van de wereld met hun publiek kunnen delen. Van Mali tot Mexico, Noorwegen tot India, van Bolivia tot Libanon.
Trinity gaat over jezelf durven zijn, in je eigen kracht staan en dit te communiceren naar anderen. Het nieuwe album van Under the Surface nodigt je uit om de dialoog met jezelf aan te gaan. Trinity brengt je naar de grenzen van je ziel.

Full Image

YVI

Vrijdag 10 mei - 17:00

YVI is het indiefolk collectief rondom singer-songwriter en multi-instrumentalist Diederick Brandsma en bestaat verder uit jeugdvrienden Lendert Andel (elektrische gitaar/piano), Sebastiaan van Sliedregt (bas) en Sijmen Wijnja (drums). De band leunt op de ziel verheffende, alternatieve folk schatplichtig aan artiesten als Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Brandsma schrijft en componeert de nummers, die vervolgens met de gehele band dynamisch worden gearrangeerd en geproduceerd.
De melancholieke muziek op het debuutalbum A Few Words For Comfort kenmerkt zich door grote dynamiek en is zwanger van persoonlijke gevoelens en ervaringen.

Full Image

Renske Taminiau

Zaterdag 11 mei - 16:00

Renske Taminiau komt na een periode van schrijven voor allerlei artiesten (van Ruben Hein, Roxeanne Hazes (“Ik was toch je Meisje”), Trijntje Oosterhuis, Do, tot Nederlandse filmmuziek (Lotus, Wiplala) terug met haar derde album: What Stays When The Lights Go Out. Een bijzondere LP met een functionele hoes. Voor al deze 12 songs heeft ze in dit licht eigen korte films gemaakt.


Full Image

Color Bones

Zondag 12 mei - 16:00

Color Bones opereert vanuit een slecht verlichte bunker in Utrecht maar komen maar al te graag naar buiten gekropen om de opgekropte energie te botvieren op het publiek. Stuwende drums, overtrokken synths en zagende gitaren, maken dat Color Bones laveert tussen eigentijdse indierock en new-wave, maar wel degelijk hun roots erkennen uit de nineties. In november 2018 dropte tijdens een uitverkochte releaseparty de eerste plaat "Vermillion". Desondanks worden er vanuit diezelfde bunker alweer nieuwe nummers gevormd.

Full Image

Point Quiet

Vrijdag 17 mei - 16:30

Na vier jaar is de formatie Point Quiet terug met het nieuwe album ’Walking in the Wild‘. De Americana band neemt de luisteraar mee op een tocht langs twaalf intieme en breekbare songs. Liefde, verlies, schoonheid, de verbintenissen die we aangaan, dwalend door het leven; het zijn allemaal terugkerende thema‘s in het werk van Point Quiet frontman Pascal Hallibert.

Full Image

Rick de Leeuw

Zaterdag 18 mei - 16:00

Rick de Leeuw is toonaangevend voor de Nederlandstalige rockmuziek. Met zijn Tröckener Kecks graasde hij vele zomers door de festivalweides van Nederland en Vlaanderen. Liedjes als ’Met Hart En Ziel‘, ’Een Dag Zo Mooi‘ en ’De Jacht Is Mooier Dan De Vangst‘ zijn de soundtrack van een generatie. Met 'Zonder Omweg' keert Rick de Leeuw terug naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. De plaat bevat elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.

Full Image

Marianne Ligthart

Zondag 19 mei - 16:00

Mensen vergelijken Marianne Ligthart vaak met namen als Ilse De Lange, Alison Krauss en Dolly Parton. Als singer-songwriter weet ze overigens zelf ook heel goed hoe ze een eigen zuiver geluid moet neerzetten. Haar liedjes zijn puur en open, waar de één je wilt laten dansen laat de ander je weg dromen en een ander raakt je diep! Ongeveer 2 jaar geleden begon de singer-singwriter en kocht ze haar gitaar. Een paar jaar later kwam haar debuutalbum 'Black Tea & Whisky' uit. Een album met Engelstalige liedjes die pakkend en realistisch zijn. Fris, authentiek en eerlijk was het commentaar vanuit Los Angeles daar waar haar album gemasterd is.

Full Image

Maarten Hogenhuis Trio

Zaterdag 25 mei - 13:00

We kennen Hogenhuis vooral als lid van de formaties BRUUT! en Krupa & The Genes, waar zijn energieke saxofoongeluid een van de smaakmakers is. Maar deze veelzijdige muzikant leidt daarnaast ook al jaren zijn eigen trio, waarmee hij eerder twee albums maakte die vol lof werden ontvangen door de vaderlandse pers. Op deze nieuwe langspeler horen we wederom Mark Schilders op drums en wordt het trio aangevuld met de Engelse bassist Phil Donkin, een snel rijzende ster binnen de Europese jazzscene, die al met vele grootheden heeft samengespeeld zoals Dhafer Yousef en Nils Wogram. Hogenhuis ontpopt zich ditmaal nog meer als componist, waarbij hij de composities specifiek heeft geschreven voor zijn bandleden. Het mooie van een goed jazztrio is dat alle muzikanten gelijkwaardig zijn, wat hele boeiende muziek kan opleveren, denk maar aan de trio‘s van Bill Evans of Brad Mehldau. Ook dit trio is van grote klasse en levert met Rise & Fall een ijzersterke en spannende plaat af, die maar weer eens bewijst dat de jazz springlevend is.
Het album wordt uitgebracht op ons eigen Concerto Records!

yd2