Minder onterechte en meer specifieke adviezen in NHGDoc
 
Email Header

Nieuw: minder onterechte en meer specifieke adviezen

Van onze gebruikers ontvangen we vaak enthousiaste feedback. Maar we ontvangen ook feedback over hoe NHGDoc beter kan. En daar luisteren we goed naar. Zo heeft u bijvoorbeeld aangegeven dat u graag zou willen dat NHGDoc rekening houdt met medicatiedoseringen en reeds vastgelegde contra-indicaties en toleranties voor medicatie. We hebben hard gewerkt om deze zaken mogelijk te maken. Sinds eind april ontvangt u hierdoor minder onterechte en meer specifieke adviezen uit NHGDoc, startend met het domein Diabetes Mellitus type 2.

 

 

 

Update: domein Diabetes Mellitus type 2

Ook de revisie van de NHG-Standaard Diabetes Mellitus type 2 is inmiddels verwerkt in NHGDoc. Alle wijzigingen omtrent het medicatie-stappenplan en het screeningsinterval voor diabetische retinopathie zijn nu beschikbaar. Bovendien wordt met alle adviezen omtrent bloedglucoseverlagende medicatie rekening gehouden met doseringen, contra-indicaties en intoleranties. Lees meer over alle wijzigingen naar aanleiding van de update.

 

 

 

Gele NHGDoc alert knop: risico op gezondheidsschade bij deze patiënt!

Een update die al langer in NHGDoc zit: de NHGDoc knop die alleen geel wordt bij adviezen met hoge prioriteit. Klikt u op de gele NHGDoc knop? Dan komt u direct terecht op de prioriteitenpaginaeen overzichtspagina met alle hoge prioriteitsadviezen. Dankzij deze update weet u dat áls u een gele knop ziet, het uw kostbare tijd waard is deze adviezen te bekijken.
yd2
Maar welke adviezen hebben dan hoge prioriteit?
Dit zijn adviezen waarbij het niet bijtijds opvolgen van de openstaande actie kan leiden tot gezondheidsschade bij de patiënt. Samen met het NHG is vastgesteld welke adviezen hoge, middelhoog of lage prioriteit hebben.

Groene NHGDoc knop?
Er staan geen adviezen voor deze patiënt klaar óf de adviezen zijn van middelhoge/lage prioriteit. 

 

 

 

Doet u mee met ‘deprescribing’ van bloeddrukverlagers?

NHGDoc werkt mee aan het onderzoek ‘Aanpak van overbehandeling met bloeddrukverlagers bij ouderen via een klinische beslisregel’, opgezet door het  Erasmus MC. Voor dit niet-WMO plichtige onderzoek zijn we op zoek naar huisartspraktijken die geïnteresseerd zijn in deelname.
Klik hier voor aanmelden en meer informatie over het onderzoek en wat deelname aan het onderzoek precies inhoudt.
yd2

 

 

 

Abonnement afsluiten? Klik hier.
www.nhgdoc.nl | info@nhgdoc.nl | 010-8503939

ExpertDoc B.V.
uitgever van NHGDoc
www.expertdoc.nl
yd2