Film & TV-series nieuwsbrief mei 2019
 
Email Header

#Nieuwe TV Series

yd2

Trapped Seizoen 2

3DVD 27,99
Een nieuw seizoen van het kijkcijferkanon Trapped! Regisseur Baltasar Kormákur (Everest) liet al weten dat deze keer de personages niet fysiek, maar psychologisch vastzitten. Een verarmde schapenboer uit de IJslandse Hooglanden heeft zichzelf in brand gestoken voor het regeringsgebouw, in een poging de minister van economie te doden. Het onderzoek leidt Andri naar een afgelegen vallei in het noorden van het eiland. Het pittoreske bergachtige landschap blijkt een plek vol bittere conflicten: de lokale boeren vechten tegen de belangen van internationale bedrijven en de uitbreiding van een ultramodern geothermisch centrum. meer info
yd2

STHLM Requiem

3DVD 29,99
Stockholm Requim is de verfilming van de boeken van Kristina Ohlson. Elke aflevering behandelt één specifieke zaak, en iedere aflevering speelt zich een jaar na de vorige af. Daarnaast loopt er één zaak als rode draad door de hele serie heen. Na een tragisch auto-ongeval gaat criminoloog Frederika Bergman aan de slag bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm. Het team staat onder leiding van de legendarische rechercheur Alex Recht en zijn rechterhand Peder Rydh: getalenteerd, maar ambitieus en licht ontvlambaar. meer info
yd2

Luther Seizoen 5

2DVD 18,99
In het vijfde seizoen van de veelgeprezen Britse politieserie Luther wordt inspecteur John Luther (Idris Elba) geconfronteerd met misschien wel de gruwelijkste nachtmerrie uit zijn carrière. Londen wordt geteisterd door een monsterlijke seriemoordenaar die steeds brutaler te werk gaat. Luther en zijn nieuwe assistente, de jonge Catherine Halliday, moeten hun weg zien te vinden in een doolhof van aanwijzingen en valse informatie. Al snel raken ze ervan overtuigd dat hun onderzoek opzettelijk wordt gedwarsboomd. meer info

#Nieuwe Films

yd2

Shoplifters

DVD 14,99
Regie: Hirokazu Kore-Eda
Cast: Ando Sakura, Jyo Kairi, Kiki Kilin, Lily Franky, Matsuoka Mayu, Sasaki Miyu
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. 
meer info 
yd2

Annihilation

DVD 9,99
Regie: Alex Garland
Cast: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Sonoya Mizuno, Benedict Wong
Film gebaseerd op de roman uit de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer. Annihilation volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar Kane, de man van Lena, een van de groepsleden is geweest.
meer info 
yd2

Climax

DVD 18,99
Regie: Caspar Noe
Cast: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile
Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren voor hun opkomende tournee. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. Climax is een ijskoude schets van doorgeslagen individualisme, steunend op het ijzersterke camerawerk van Benoît Debie en de hypnotiserende techno van onder andere Daft Punk en Lil’ Louis. 
meer info 
yd2

Suspiria

DVD 16,99
Regie: Luca Guadagnino
Cast: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Renée Soutendijk 
Susie is een jonge danseres vol ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland reist ze af naar Berlijn, om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Daar valt de artistiek directeur Madam Blanc als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. De meeslepende soundtrack is in handen van Radiohead-frontman Thom Yorke. 
meer info 
yd2

The King

DVD 14,99
Regie: Eugene Jarecki
Een heerlijk muzikale roadmovie, een hartverscheurende biografie en tegelijkertijd een messcherpe analyse van de VS; The King is een weergaloze film, die je meeneemt in Elvis' Rolls Royce op onderzoek naar het land dat hij meer dan veertig jaar geleden achterliet. De rode lijn is het complexe levensverhaal van Elvis Presley. Met Billie Holiday, Mike Myers, Alec Baldwin, Lana Del Rey, Ethan Hawke, Ashton Kutcher, Chuck D, Rosanne Cash, John Hiatt, Emmylou Harris en vele anderen. 
meer info 
yd2

Kursk

DVD 14,99
Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Colin Firth, Eva van der Gucht, Josse De Pauw, Matthias Schoenaerts, Max von Sydow, Michael Nyqvist, Léa Seydoux
In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment. Terwijl zij vechten om te overleven, stuiten hun wanhopige familieleden op een muur van politiek stilzwijgen. Een overrompelend waargebeurd verhaal van regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten, Far From The Madding Crowd). 
meer info 
yd2

Becoming Astrid

DVD 14,99
Regie: Pernille Fischer Christensen
Cast: Alba August, Trine Dyrholm, Henrik Rafaelsen, Björn Gustafsson
Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken. 
meer info 
yd2

Heavy Trip

DVD 12,99
Regie: Jukka Vidgren,Juuso Laatio
Cast: Minka Kuustonen, Johannes Holopainen, Samuli Jaskio, Max Ovaska
Heavy Trip is een bizarre Finse komedie met heavy metal, grafschennis, een Vikinghemel en gewapend conflict tussen Finland en Noorwegen. Turo is blijven hangen in een klein dorpje in Finland. Het hoogtepunt in zijn dagelijks leven is dat hij de leadzanger is bij een amateur heavy metalbandje met de naam Impaled Rektum. Het enige probleem is dat ze na twaalf jaar repeteren nog steeds geen enkel optreden hebben gehad. 
meer info 
yd2

Spiderman: Into The Spider-Verse

DVD 14,99
Regie: Peter Ramsey, Bob Persichetti, Rodney Rothman
Phil Lord en Christopher Miller, de creatieve geesten die eerder verrasten met The Lego Movie en 21 Jump Street, zorgen met hun unieke talenten voor een frisse kijk op een ander Spider-Man Universum, met een baanbrekende visuele stijl. Spider-Man: Into the Spider-Verse introduceert Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, en laat de eindeloze mogelijkheden zien van het Spider-Versum, waar meer dan één persoon het masker kan dragen. 
meer info 

Binnenkort Binnen:

yd2

The Upside

DVD 12,99 07-05
yd2

Nos Batailles

DVD 16,99 10-05
yd2

High Life

DVD 12,99 14-05 
yd2