[Mania] Nieuwsbrief Week 50
 
Email Header
yd2

Verkiezing Vinylzaak 2019

Concerto staat ieder jaar in de top 10 van de LPVinyl Vinylzaak verkiezing en ook de meeste Plato's komen steeds hoger op de lijst. Natuurlijk heel leuk als je een stem wil uitbrengen op één van onze winkels!

Meedoen kan t/m a.s. zaterdag 14 december door te mailen naar vinylzaak2019@lpvinyl.nl 
yd2

Chris Ware - Rusty Brown

Boek 39,99 
Chris Ware doet een poging, de zin van het bestaan te vatten in één enkel, schitterend vormgegeven beeldverhaal. Rusty Brown volgt een halve dag lang de levens van drie mensen in het Amerikaanse midwesten. De meer traditionele liefhebbers van de graphic novel kunnen hun hart ophalen aan de geweldige tekeningen en schitterende vormgeving.
Een monumentale gebeurtenis in de striphistorie. Uitgebracht op  Concertobooks

‘Rusty Brown’ is een nieuw meesterwerk (NRC)

#NIEUW

yd2

JW Roy - Laagstraat 443 /
Ach, Zalig Man

2LP 24,99 
Twee albums van JW Roy die nog nooit eerder op vinyl zijn verschenen komen nu samen als dubbel LP uit.
Het zijn Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man die 15 en 10 jaar geleden uitkwamen. Met fraaie klaphoes!

Het laatste JW Roy album Room Full Of Strangers is nu in de aanbieding! Op LP 12,99 , CD 8,50. 
yd2

Sufjan Stevens - The Decalogue 

LP 20,99 / LP Deluxe 67,99 / CD 16,99
Decaloog is een andere term voor de tien geboden. Dat heeft iets groots, iets monumentaals. Sufjan componeerde de muziek speciaal voor een dansvoorstelling. De choreografie was van Justin Peck en de première van het New York City Ballet vond plaats in mei 2017. De piano score is verstild en experimenteel en uitgevoerd door gelauwerde pianist Timo Andres. Alsof het stuk is geschreven ten tijde van de romantiek. Debussy zeg maar, maar dan modernistischer. meer info
yd2

Danny Vera - Pressure Makes Diamond Live

2LP+CD 22,99 / CD 16,99
Op dubbel-lp met twintig en op cd met achttien tracks kun je nog nagenieten van de shows die Vera gaf in Haarlem en Oss. Uiteraard is Frans Hagenaars verantwoordelijk voor de frisse mix die in de Wisseloord werd gedaan. Vera en band spelen het album Pressure Makes Diamonds integraal en op de vinylversie staan als bonus Bye Bye Eddie en Higher And Higher. meer info
yd2

Teus Nobel - Saudade

CD 14,99
Op 8 december 2019 is het vijfentwintig jaar geleden dat de Braziliaanse componist, pianist en zanger Antonio Carlos Jobim overleed. Trompettist Teus Nobel eert deze meestercomponist op zijn nieuwe album Saudade, dat hij opnam met strijkers van het Radio Filharmonisch Orkest. Als muzikaal fundament koos Teus voor twee verschillende ritmesecties, aangevuld met gitaar en percussie. meer info
yd2

Alex Roeka - Rauwe Genade

CD 16,99
Alex Roeka trok zich na vijfentwintig jaar muziekleven terug in een Zeeuws dorp om tot rust te komen, na te denken en nieuwe songs te schrijven. Rauwe Genade is Roeka‘s vijfde album voor Excelsior en is opgenomen met zijn persoonlijke dreamteam: producer Frans Hagenaars, multi-instrumentalist Reyer Zwart en drummer Jeroen Kleijn. Deze laatste twee staan hem ook bij in het gelijknamige theaterprogramma, waarin naast de verhalen het album integraal ten gehore zal worden gebracht. 
meer info 
yd2

Tool - Fear Inoculum

CD 49,99
Nieuwe versie met boekwerk en 5x 3d artwork 
Tool bracht Fear Inoculum eind augustus uit als deluxe limited edition cd-box. Het veelgeprezen album – hun eerste in dertien jaar – was in korte tijd volledig uitverkocht. Nu verschijnt een exclusieve, nieuwe uitgave van Fear Inoculum. Deze uitgave bestaat naast de cd uit een uitgebreid boekwerk met nooit eerder vertoonde kunst, vijf grafische 3D-kaarten en een videodownload van het baanbrekende, visuele meesterwerk bij de track Recusant Ad Infinitum.  meer info
yd2

Stone Sour - Hello You Bastards; Live In Reno

LP 39,99 / CD 16,99
Stone Sour released voor het eerst een live album! In elk geval staan alle publieksfavorieten erop. Absolute Zero, Through Glass, Song #3 en natuurlijk een van de platen die de band een doorbraak bezorgde: Get Inside. Rauwe plaat, niet foutloos maar in ieder geval geen overdubs. Fans hebben gewacht op dit album. meer info
yd2

De Nieuwe Mania 30!

01 (03) Maarten Heijmans Band - Ramses
02 (01) Leonard Cohen - Thanks For The Dance
03 (04) VanWyck - Molten Rock
04 (--) The Who - The Who
05 (06) Beck - Hyperspace 


Klik HIER voor de hele lijst.
yd2

Concerto radio!

Uitzending no. 312 - 6 december 2019
Met ditmaal: Jerry Leger, The Who, The Fatal Flowers, Nick Low with Wilco, DJ Shadow, The Flaming Lips, U2, Juju & The Space Rangers, Pink Floyd, Mick Jagger, Gang Starr, The Milk Carton Kids, plus een exclusieve instore van Seratones.

Luister via Mixcloud, iTunes of Spotify

#Vinyl

Nieuwe vinyl-releases week 50

Deze week is het album van Gang Starr ook op vinyl verschenen en een speciale collectors editie van Mumford & Sons Sigh No More. 20 december verschijnt er een nieuwe versie van de eerder dit jaar verschenen plaat van Rita Hovink. 
Overzicht met meer nieuwe vinylreleases hier
yd2

Gang Starr

One Of The Best Yet
2LP 29,99
yd2

Mumford & Sons

Sigh No More Collectors
6x7inch: 
yd2

Rita Hovink

Love Me Or Leave Me -
LP 19,99

Nieuwe aanbiedingen

Weer een paar mooie albums toegevoegd zijn aan de actie. Hele lijst HIER
Meer aanbiedingen> Eindejaars vinyl-sale - 12,99 sale - Jazz Images actie 
yd2

JW Roy


Room Full of Strangers
LP: 12,99
yd2

Red Hot Chili Peppers

Mothers Milk
LP: 14,99
yd2

Leonard Cohen tribute

Ik Ben Jouw Man
2LP: 19,99 ipv 29,99
yd2

The Who

Live At Leeds
Half Speed Mastered
3LP: 22,99 (ipv 36,99)
yd2

The Who

My Generation
3LP: 22,99 (ipv 44,99)
yd2

The Who

Tommy Orchestral
2LP: 14,99 (ipv 36,99)

Chromatics LP's opnieuw binnen!

De klassiekers Kill For Love en Night Drive zijn weer op voorraad, uiteraard op gekleurd vinyl. Het nieuwe album Closer To Grey verschijnt op 10 januari. 
yd2
Kill For Love
2LP: 32,99
yd2
Night Drive
2LP: 32,99
yd2
Closer To Grey
2LP: 39,99

#Reissues

Full Image

Pink Floyd - The Later Years 1987-2019

2LP 44,99 / 5CD+6Bluray+5DVD+2x7 inch 369,99 / CD 14,99
Na uitputtende boxen van The Early Years en de albums die na 1972 volgden,  concentreert deze box zich op de albums A Momentary Lapse Of Reason (1987), The Division Bell (1994) en The Endless River (2014). Van A Momentary Lapse Of Reason is een update gemaakt. Delicate Sound Of Thunder is flink aangevuld met tracks die de originele plaat niet haalden. Verder zijn er registraties van Knebworth 1990 en een ooit eerder uitgebracht concert in Venetië. Daarnaast zijn er de nodige 5.0 remixes gemaakt en is de doos gevuld met allerlei fraaie memorabilia. 
meer info
yd2

Tony Joe White -
That On The Road Look

CD 18,99 
Dit livealbum werd opgenomen in 1971 met drummer Sammy Creason, keyboardist Michael Utley en de legendarische bassist Donald "Duck" Dunn. We horen vooral vroeg werk uit zijn Monument periode en wat werk van zijn eerste plaat voor Warner Bros. Polk Salad Annie wordt tien minuten lang aangepakt en de band doet ook een cover van T-Bone Walker's Stormy Monday. 
meer info 

#Live in de Winkels

Full Image

JP den Tex, Marc Stakenburg & Dirk W. de Jong 

Zondag 15 december vanaf 16:00 in Concerto!
Zondag a.s. is de opening van de fototentoonstelling Mississippi Blues (1990-2016) door fotograaf Dirk W. de Jong. De tentoonstelling is samengesteld door filmmaker Jan Doense, die een persoonlijke selectie heeft gemaakt uit De Jong’s recente boeken American Blues en Rock and Soul Deep South. Naast deze prachtige tentoonstelling is er de boekpresentatie van Marc Stakenburg zijn bijzondere boek Music Trails. De muzikale omlijsting wordt verricht door JP den Tex. meer info
Full Image

Avishai Cohen & Yonathan Avishai 

Zaterdag 14 december 16:00 in Concerto!
Trompetist Avishai Cohen en pianist Yonathan Avishai komen voor een optreden en signeersessie naar Concerto! Ze hebben net samen het duo-album 'Playing The Room' op ECM Records uitgebracht waarop de heren zowel eigen werk spelen als nummers van Coltrane, Ellington en Stevie Wonder.
Full Image

Ellen ten Damme

Zaterdag 28 december 16:30 in Concerto!
Ellen ten Damme live op het Concerto podium en signeert ze haar nieuwe album 'Casablanca'. Het album zal dan ook op vinyl verkrijgbaar zijn!
Full Image

Nits

Zondag 29 december 16:30 in Concerto!
Het instore-seizoen in Concerto wordt in stijl afgesloten met een optreden van deze legendarische Nederlandse band die al sinds 1974 actief is. Op zondag 29 december geven ze een optreden ter ere van het net verschenen album 'Knot' en na afloop wordt er gesigneerd. Nits fans mis het niet! 
yd2

Stakbabber

Vr 13-12 17.00 Concerto
yd2

Xavier Boot/Féline Spiegel 

Za 14-12 16.00 Concerto
Volg ons ook via Facebook, Instagram en Twitter

Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrieven?
Dat kan via de volgende links: 

Mania mailing  | Concerto mailing | Films & Series |
Boeken | Klassiek | Concerto Kids | Mania 30

www.platomania.nl