Programma Concerto podium februari
 
Full Image
Beste mensen,

Komende maand optredens van o.a. Barrelhouse, Airtime, Blood Red Shoes, Jeangu Macrooy, Eric Vaarzon Morel, White Lies en Komodo! 
Full Image

Boekpresentatie Maarten van Roozendaal biografie

Vrijdag 1 februari - 16:30

Zijn vader noemde Maarten van Roozendaal zijn ‘beste vergissing’, actrice Mary Dresselhuys vond hem ‘een poëet’ en de recensenten waren unaniem gek op hem. Met zijn oeuvre heeft Van Roozendaal een plek verdiend in de eregalerij van Het Nederlandse Lied. Ruim vijf jaar na zijn dood is het de hoogste tijd voor een biografie! Patrick van den Hanenberg komt tekst en uitleg geven over zijn boek 'Het leven heeft geen zin, maar ik wel' aangevuld met wat anekdotes. Mattijs Verhallen zorgt voor de muzikale omlijsting en zal een aantal nummers van Maarten spelen.
Full Image

Barrelhouse

Zaterdag 2 februari - 16:00 

De legendarische Nederlandse bluesband Barrelhouse komt de fraaie overzichtsbox met 12 CD's 45 Years on the Road presenteren. Ze spelen al sinds 1974 (!) in ongewijzigde bezetting met Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas). Van de 12 albums maken er zelfs 6 platen hun debuut op cd
Full Image

Airtime

Zondag 3 februari - 16:00 

Airtime is een elektronische muziek-producerend duo. De broers Erwin en Tim van Kester mengen digitale en organische geluiden. De muziek is rijk en gelaagd, waardoor een warm geluid ontstaat. Denk hierbij aan Nicolas Jaar en Four Tet. Laatste release is het album 'Internet of People', waarop hedendaagse technologie aan de kaak wordt gesteld.
Full Image

Blood Red Shoes

Donderdag 7 februari - 17:00

Het Engelse duo Blood Red Shoes is met Get Tragic alweer aan hun vijfde album toe.
De band komt voor twee concerten naar Nederland die al maanden zijn uitverkocht en komt voor een speciale akoestische set langs in Concerto! Dit is de kans om ze van dichtbij aan het werk te zien en na afloop van het optreden je LP of CD te laten signeren. Het nieuwe album is al uit o.a. in een deluxe versie op groen/zwart gekleurd vinyl met een 7inch waarop twee non-album tracks staan. Facebook event
Full Image

Jeangu Macrooy

vrijdag 8 februari - 17:00

De carrière van Jeangu gaat hard. In 2016 bracht hijzijn debuut EP ’Brave Enough‘ uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd en werd genomineerd voor een Edison Pop. In 2017 kwam zijn succesvolle debuutalbum ’High On You‘ uit dat lovende recensies ontving en een nominatie ontving voor een Edison Pop. Het nieuwe album 'Horizon' is net als eerdere releases geproduceerd door Perquisite. Een dag eerder is de releaseshow in Paradiso en 8 februari speelt hij compleet met band in Concerto!
Full Image

Nomaden cd release - Atlas Ensemble

Zaterdag 9 februari - 16:00

Nomaden, geschreven door Joël Bons voor Jean-Guihen Queyras en het Atlas Ensemble olv Ed Spanjaard, won 3 december 2018 de Grawemeyer Award, ook wel de nobelprijs voor muziek genoemd. Op 9 februari 2019 geven Harrie Starreveld (shakuhachi) en Raphaela Danksagmüller (duduk) van het Atlas Ensemble een concertje Concerto, als presentatie van de door het label BIS uitgebrachte sacd van Nomaden. Joël Bons is aanwezig voor een Q&A.
Full Image

FLORA

Zondag 10 februari - 16:00 

FLORA is een zangeres en componiste uit Amsterdam. In 2016 studeerde zij af aan het Conservatorium van Amsterdam, richting jazz zang. Ze woont momenteel in Berlijn, waar ze optreedt, les geeft en deel uitmaakt van een multidisciplinair kunstcollectief. FLORA schrijft teksten die verhalen vertellen. Met haar heldere stemgeluid, pure arrangementen en subtiele elektronische texturen, nemen haar stukken een geconcentreerde, melancholische sfeer aan en nodigt zij de luisteraar uit tot nadenken. Tijdens de instore zal ze haar EP presenteren die dan ook op CD verkrijgbaar zal zijn!
Full Image

Son Mieux

Donderdag 14 februari - 17:30

Son Mieux is de band rondom Camiel Meiresonne, ooit toetsenist in Soul Sister Dance Revolution en in zijn jonge jaren frontman van All Missing Pieces. Nu volwassen en klaar om de rest van de wereld een kijkje te geven in die van hem. Son Mieux schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en daarom klinkt zijn muziek zowel intiem als uitbundig. Door folk, indie en electronische muziek te combineren weet hij een uniek geluid neer te zetten en de uitingen van zijn persoonlijkheid te verwerken en te mengen in zijn muziek. De afgelopen twee jaren waren een opeenstapeling van hoogtepunten voor Son Mieux. Single ’Even‘ werd 3FM Megahit, debuut EP ’Vice Versa‘ (2016) werd meer dan 6 miljoen keer gestreamd en de band tourde het land door met uitverkochte clubshows , festivals als Zwarte Cross en Where The Wild Things Are.
Full Image

De Schuldjongens

Vrijdag 15 februari - 17:00

In de late lente van 2016 besloten Lovecavern (ex- Sufgerukte Wallie),Kapitein Knier (ex-Draagbaar orkest ) En SafariSafari(ex-Sufgerukte Wallie ) om samen te smelten tot een gloednieuwe band: De Schuldjongens. Ieder van hen droeg een muzikale “last” met zich mee, varieerend van Ambient tot Techno,van Jazz tot
Croonership, van Deathmetal tot Ed Sheeran. Alles werd weggevaagd door de opmerkelijke chemie die De schuldjongens nu juist De Schuldjongens maakt.
Full Image

Eric Vaarzon Morel, Juan & Miguel Martinez 

Zaterdag 16 februari - 16:00

Een ontmoeting in de stad Cádiz in Andalusië vormde de aanleiding voor de samenwerking tussen Eric Vaarzon Morel en de broers Juan en Miguel Martinez. Jazz en flamenco ontmoeten en verrijken elkaar in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar.
15 februari is de officiële release in het Concertgebouw

Het album 'Cádiz, canciones de ida y vuelta' is uitgebracht op ons eigen Concerto Records! Met fraai artwork van de bekende tekenaar Joost Swarte.
Full Image

Jan Doense presenteert Blues & Biertjes - afsluiting fotoexpo

Zondag 17 februari - 16:00

Festivalorganisator en filmmaker Jan Doense staat bekend als “Mr. Horror”, maar is ook een groot muziekliefhebber. Eind jaren 70 en begin jaren 80 maakte hij veel zwart-wit concertfoto‘s. Daarvan liet hij er speciaal voor Concerto twintig opnieuw afdrukken. De prachtige foto‘s van o.a. Devo, Nina Hagen, David Bowie en vele anderen hangen nog een paar weken de muren van Concerto Koffie. 
Alle foto‘s zijn ook te koop voor 95,= p/s inclusief lijst
Full Image

White Lies

Maandag 18 februari - 13:00

Het West-Londonse trio White Lies maakt dromerige popnummers, en hoe lang ze die ook maken, langdradig wordt het niet. 18 februari komt de band langs voor een instore-optreden en om het nieuwe album 'Five' te signeren! Dit is je kans om de band van dichtbij aan het werk te zien, het concert in Paradiso op dezelfde dag is al helemaal uitverkocht. Het album ligt vanaf vrijdag in de winkel
Full Image

Shandon Sahm

Vrijdag 22 februari - 17:00

Shandon Sahm is de drummer van the Meat Puppets en heeft ook gespeeld bij Gibby Haynes & His Problem. Shandon is ook de zoon van Doug Sahm, bekend van Sir Douglas Quintet en de Texas Tornados. Shandon komt de The Sahm covers Sahm EP waarop hij zijn vader covert presenteren in Concerto!
Full Image

Komodo

Zaterdag 23 februari - 16:00

Komodo. De naam van deze band hint niet voor niets naar verre streken. Het vijftal maakt namelijk naar eigen zeggen vintage exotic rock-‘n’-roll. Hun debuutalbum zindert van de onvervalste rock-‘n’-roll die stevig is geworteld in de fifties, sixties en seventies, maar extra op smaak wordt gebracht met stijlelementen (en instrumenten) uit verre windstreken. Exotisch, dus. Denk aan: surfrock, woestijnblues, rumba, Indiase raga. Voorproefje hier
Full Image

RUV

Donderdag 28 februari - 17:00

’Als het vuur gedoofd is, dan komen de wolven.‘
In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres en laat zich zeker niet in een kooi stoppen. De band geeft op 28 februari ook een concert in de Melkweg (aftershow Rival Sons) en zal daar voorafgaand een akoestisch optreden geven in Concerto om hun tweede album ’U‘ te promoten! Voorproefje hier
yd2