[Mania Nieuwsbrief] Joni Mitchell, Post Malone en meer
 
Full Image
Deze week nieuw binnen o.a. Joni Mitchell die onverwacht op het Newport festival optrad, Post Malone, Grandaddy demo's en een remix van Pink Floyd's Richard Wright eerste soloplaat door Steven Wilson.
Nieuwe aanbiedingen! Een heuse Blues & Rock vinylsale met o.a. Son House, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, Allman Brothers, Van Morrison en meer voor prachtige prijzen. De eerste lading is nu binnen, eind augustus volgt er veel meer!

 

 

 

Joni Mitchell - At Newport
2LP coloured 59,99 / CD 18,99
Joni Mitchell verbaasde het publiek van het Newport Folk Festival afgelopen zomer met een optreden – haar eerste in 20 jaar – en een set gevuld met enkele van haar beste nummers. Mitchell werd op het podium vergezeld door een met sterren bezaaide band onder leiding van Brandi Carlile. (lees verder)
Post Malone - Austin
2LP coloured 39,99 / CD 18,99
Austin is het vijfde studioalbum van de Amerikaanse zanger, songwriter, en producer Post Malone. De album titel refereert naar de voornaam van de zanger. Op de plaat staan onder andere de singles Chemical en Mourning en het is de opvolger van Twelve Carat Toothache uit 2022. (lees verder)
Grandaddy - Sumday: The Cassette Demo’s
LP 36,99
In 2003 nam de groep rond Jason Lyttle Sumday op, als opvolger van hun algemeen erkende meesterwerk The Sophtware Slump. Hier gaat het om de demo versies van het gehele album met weinig opsmuk en kale, zoekende versies. (lees verder)
Richard Wright - Wet Dream
LP coloured 44,99 (vanaf 29-09) / CD 18,99
Toetsenist Richard Wright begon na de release van Pink Floyd's Animals in 1977 aan de opnames van zijn eerste soloalbum. Wet Dream heeft een serie songs die met een beetje meer geluk waren uitgegroeid tot Pink Floyd klassiekers. De prachtig klinkende reissue heeft een nieuwe mix van dan Steven Wilson. (lees verder)
Dexys - The Feminine Divine
LP coloured 36,99 / CD 14,99
Op The Feminine Divine is Kevin Rowland weer als vanouds aanwezig. Vijf soulfulle nostalgisch aandoende songs geschreven door trombonist Big Jim Paterson tonen ons de vertrouwde Dexys. Mooiste song: My Submission die alles in zich heeft om uit te groeien tot een klassieker. (lees verder)
Budos Band - Frontier's Edge
LP coloured 29,99 / CD 16,99
Ooit was The Budos Band de kurk waarop het soul label Daptone dreef, maar met Frontier’s Edge hebben de Budos dat label nu helemaal achter zich gelaten. Al sinds 2014 begonnen zij zich te verwijderen van de soul en kregen Hard Rock en gitaren een grotere invloed. (lees verder)

 

 

 

Ook verschenen

Georgia - Euphoric LP coloured 26,99 / CD 16,99
Gil Scott-Heron - Legend In His Own Mind 2LP coloured 39,99 / 2CD 24,99

Vinyl nieuw & opnieuw binnen

Mos Def - The New Danger 2LP 59,99
Hip hop fans moeten zich destijds achter de oren hebben gekrabd.
Sommigen moeten zelfs teleurgesteld hun cd‘tje hebben teruggebracht: de almachtige Mos Def kwam na 5 jaar terug met een… ja, wat eigenlijk?
Evenveel luide gitaren en psychedelische grooves als harde rhymes. Maar degenen die volhoudt ontdekt een ondergrondse parel van een ongrijpbare artiest.

Gil Scott-Heron - Legends in His Own Mind
2LP 39,99
Gil Scott-Herons teksten, van cynisch tot furieus, geraken nog steeds tot de kern van onrecht en ongelijkheid over de hele wereld. Zijn spierballen poëzie kwam uiteraard extra hard binnen op een live podium en deze recent opgerakelde opnames uit Bremen 1981 zijn daarvan akte.
 
Larry June & The Alchamist
2LP 49,99
Niemand rapt zo relaxed en wholesome. Het is bijna alsof hij er geen erg in heeft dat de microfoon aan staat… Maar mompelend en croonend pakt Larry June met zijn  pokkoes over smoothies en hikes iedereen in. En op de beats van The Alchemist klinkt iedereen op zijn best!


 

 

 

Rolling Stones
Forty Licks
4LP 74,99
Aphex Twin
Blackbox Life Recorder

12" 26,99
Mr Bongo vol. 6
Various
2LP 29,99 

 

 

 

Volgende week uit

Jake Isaac - For When It Hurts LP 22,99
Jesus & Mary Chain - Sunset 666 2LP coloured 36,99 / CD 16,99
Miles Kane - One Man Band LP coloured 29,99 / CD 17,99
Mammoth WVH - II LP coloured 34,99 / CD 17,99
Snow Patrol - Final Straw 20th Anniversary 2LP 39,99 / 2CD 18,99

 

 

 

                                             www.platomania.nl