"Voor mij nooit meer een botte zaag"
 
Email Header

Je mist ’t pas als ’t er niet meer is

"Nee, dat is geen uitspraak van Johan Cruyff, maar wel mijn eigen ervaring toen na een recente ingreep in onze praktijkdatabase, NHGDoc niet meer bleek te werken. Het moment dat ik na wat duw- en trekwerk het eerste gele knopje weer in beeld kreeg, bracht dan ook een soort opluchting bij me teweeg. Ik kan eigenlijk niet meer zonder!
Net als veel collega’s heb ik een tijdje moeten wennen aan de aanwezigheid van beslissingsondersteuning. Vergelijk het eens met het omzagen van een boom met een botte zaag: het slijpen van je zaag kost tijd, die je dan even niet aan zagen kunt besteden. Maar uiteindelijk werk je daarna een stuk prettiger, veiliger én sneller!
yd2
Snelle mogelijkheid zoeken op bijwerkingen
Eén van de functies die ik heel erg mistte was de snelle mogelijkheid te zoeken op bijwerkingen. Zeker bij patiënten die veel medicatie hadden. En wat me meteen opviel toen ik weer over de volle functionaliteit kon beschikken: ik werd me weer bewust van een aantal ingeslopen fouten in de dossiers van patiënten.
Nee, ’t is mij wel duidelijk: voor mij nooit meer een botte zaag…"

Bart Timmers
huisarts, Groepspraktijk Huisartsen Bergh en huisarts-opleider


Wilt ook u graag uw ervaring over NHGDoc delen? Wij zijn erg benieuwd. Stuur een e-mail naar info@nhgdoc.nl en wellicht komt u ook in de NHGDoc nieuwsbrief!

 

 

 

NHGDoc aanwezig op NedHIS congres

Op woensdag 20 maart staan we samen met het NHG op het NedHIS congres. Test uw kennis over bijwerkingen, krijg een NHGDoc demo of stel al uw vragen over NHGDoc: wij staan voor u klaar!
yd2

 

 

 

Actualisering in NHGDoc

Naar aanleiding van de actualisatie van de LESA ’Rationeel aanvragen van laboratoriumdiagnostiek‘ zijn de referentiewaarden voor het ALAT aangepast in het domein ’Hepatitis‘ in NHGDoc. Waar eerst een uniforme referentiewaarde werd gebruikt voor zowel mannen als vrouwen, zijn de gebruikte referentiewaarden nu geslachtsafhankelijk:
Full Image
Ook de aanpassingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek bij nieraandoeningen (voorkeur voor gebruik albumine-creatinineratio boven de albumineconcentratie, de eGFR gemeten middels CKD-EPI-formule en wijzigingen op het gebied voor screening op metabole complicaties) zijn opgenomen in NHGDoc.

 

 

 

Nieuwe website NHGDoc gelanceerd!

Overzichtelijker, duidelijker en informatie beter vindbaar: heeft u de nieuwe website van NHGDoc al gezien?

Mocht u toch informatie op de website missen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
yd2

 

 

 

Abonnement afsluiten? Klik hier.
www.nhgdoc.nl | info@nhgdoc.nl | 010-8503939

ExpertDoc B.V.
uitgever van NHGDoc
www.expertdoc.nl
yd2